Bare det beste for menneskets beste venn

En rekke nettvarehus tilbyr for tiden et bredt spekter av ulike leveringsformer. En sikker vinner for øyeblikket er pakkebutikker, hvor du selv henter produktene på et tidspunkt du selv velger. Løsningen er superenkel, og ofte det billigste alternativet for levering.

Du bør like godt late som du får det levert til din adresse eller til din arbeidsplass. Leveringsformen er noen ganger litt dyrere, men til og med uvanlig fleksibel. Det enkleste leveringsalternativet er uten tvil å hente produktene selv, men det alternativet krever at du befinner deg rett ved nettforhandlerens adresse.

Leveringshastigheten kan vise seg å være virkelig avgjørende om du absolutt må bruke bestillingen innen kort tid, så til det formål er det rimelig lurt å finne leveringstiden for det aktuelle produktet.

Mange nettlager lover 1-dags frakt på mange av butikkens varenumre, men vær forsiktig da dette krever at transaksjonen gjøres før avtalt tid, slik at de har mulighet til å få produkt sortert før emballasjepersonalets stengetid.

Noen nettbutikker tilbyr gratis frakt, men vanligvis bare når du handler for et bestemt beløp. I tillegg må du velge den rimeligste fraktformen, som oftest – uansett om du er i nærheten av Køge, Thisted eller Vejen – vil være å få bestillingen levert til et utleveringssted.

Den billigste formen for frakt

Det er svært smertefritt for vanlige folk å finne de laveste prisene fra ulike nettbutikker og som følge av dette har flere nettbutikker måttet tvinge frem salgsprisene på varene – til barn, og også for damer og herrer – ganske mye, og til og med noen ganger gir gratis frakt.

Det kan imidlertid være lønnsomt fra tid til annen å analysere noen få nettbutikker etter salg før du legger inn bestillingen, slik at du er sikker på å få den beste prisen.

Man skal bare passe på at i tilfelle en e-forhandler avhender produkter til en utsalgspris som virker mystisk fordelaktig, så bør dette ofte være en egenskap som viser en falsk nettbutikk. Kortbetalinger er derimot omfattet av en lovbestemmelse som favoriserer deg mot falske e-butikker.

Generelt sett slår vi kjøp med standard betalingskort eller MobilePay. Som et alternativt alternativ bør du bruke en avdragsordning som f.eks ViaBill når du har tenkt å betale kostnadene i flere rater.

Før folk handler i en butikk trenger de i og for seg å få oversikt over nettbutikkens handelsavtale, men stort sett er det lite spennende.

En enkel løsning kan derfor være å sjekke om e-forhandleren er koblet til e-merket, fordi det skal være en erklæring om at nettvirksomheten følger de danske reglene, og at nettbutikken ofte er overvåkes av fagfolk som har mye kunnskap om retningslinjene. Dette er en god mulighet til å få hjelp hvis du støter på problemer i forbindelse med din bestilling.

Finn ut om nettbutikken er medlem av e-merkeordningen

Trustpilot tilbyr ganske uavhengige snarveier for å sile gjennom mange tidligere forbrukervurderinger og dermed kan den være nyttig for deg bla gjennom nettbutikkens vurderinger før du handler.

Facebook genererer også helt greie metoder for å få innsikt i e-handelens popularitet. Her ser vi faktisk nettbutikker hvor folk kan registrere en kritikk av bedriftens tjeneste, som også bør brukes til å vurdere kundetilfredshet.

Kunnskap om varer og nettbutikker støttes ofte, men vi forbeholder oss retten til justeringer som kan ha blitt implementert etter siste oppdatering av informasjonen som brukes.