Sol guden

Solgud – Wikipedia

Sol (norrønt Sól) eller germanske Sunna er en gudinne, åsynje, i norrøn mytologi. Hun er datter av Mundilfare, søster til Måne, og gift med Glen.

Sol (gudinne) – Wikipedia

Sol (gudinne) – Wikipedia

23. sep. 2020 — Ra som mann med falkehode. I denne formen, kalt Ra-Horakhty, representerer han solguden midt på dagen, da han var på sitt sterkeste.

solguder – Store norske leksikon

solguder – Store norske leksikon

For henvendelser utenom åpningstid, vennligst kontakt oss på post@wellnessnorge.no. © 2023 | Wellness Norge AS (tidligere Solguden AS) Uni Micro Web …

Solguder er guder eller gudinner som representerer Solen. Solens lys og varme har fremkalt både glede, takknemlighet og frykt blant menneskene til alle tider, og dens daglige «reise» over himmelen har fått ulike forklaringer. I mange kulturer har solskiven blitt personifisert og oppfattet som en mannlig eller kvinnelig guddom. Dette har gitt opphav til myter om disse solgudenes opprinnelse og vesen, og om deres roller blant gudene og betydning for menneskenes liv og skjebne.

Ra – gammelegyptisk gud – Store norske leksikon

Ra – gammelegyptisk gud – Store norske leksikon

Ra var en solgud i Det gamle Egypt. Som kongemaktens spesielle beskytter, overtok Ra etter hvert ledelsen som landets øverste guddom, fra omkring 2400 fvt. I løpet av denne prosessen overtok Ra funksjoner som andre guder hadde hatt. For eksempel ble guden Amon «slukt» opp av Ra og ble til Amon-Ra, for til slutt å bli omformet i «monoteistisk» retning under Akhenaten.

Wellness Norge – Alt til hudpleie, fotpleie, spa- og frisør …

Wellness Norge – Alt til hudpleie, fotpleie, spa- og frisør (tidligere Solguden) – Wellness Norge

Behandlingsbenker, frisørutstyr, klinikkinnredninger. Alt du trenger som hudpleier og frisør finner du hos Wellness Norge.

Solguden – Facebook

Solguden av Ole Kristian Ellingsen | Cappelen Damm

Kjøp boken Solguden av Ole Kristian Ellingsen for kr 350 (spar kr 49). Se flere bøker fra samme forfatter.

Her er de viktigste egyptiske gudene – Historienet.no

SOLGUDEN – YouTube

Keywords: sol guden